18 jaar en zorgverzekering

dec 13, 2020 | Blogs

Vanaf je geboorte tot je 18e ben je gratis meeverzekerd op de polis van je ouders. Zodra je 18 jaar wordt ben je verplicht een eigen zorgverzekering af te sluiten. Houd met het kiezen van je eigen zorgverzekering goed rekening met welke zorg je denkt nodig te hebben in het komende jaar. Wees kritisch en besteed er tijd aan!

Vanaf welk moment moet mijn eigen zorgverzekering ingaan?

Je eigen zorgverzekering moet ingaan op de eerste dag van de maand nadat je 18 jaar bent geworden. Dus wordt je op 6 juli 18 jaar, dan dien je vanaf 1 augustus jezelf met een eigen zorgverzekering te verzekeren.

Recht op zorgtoeslag

De maand nadat je 18 jaar bent geworden, heb je in veel gevallen recht op zorgtoeslag vanuit de Overheid. De hoogte en of je recht hebt op zorgtoeslag hang af van een bepaalde inkomensgrens. Let er goed op dat je de zorgtoeslag zelf moet aanvragen bij de belastingdienst.

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een korting aanbieden voor jongeren. Houd hier dus rekening mee met het uitkiezen van jouw nieuwe zorgverzekering. Vergelijkingswebsites bieden hier vaak een uitkomst. Deze websites houden rekening met jouw situatie en geven daarom voor jou het beste aanbod.

Wanneer je je eerste zorgverzekering gaat vergelijken en afsluiten, vergeet dan niet een gratis donatie te doen van €15, aan een goed doel naar keuze. Kies er gemakkelijk één uit de lijst met goede doelen op onze website. Klik hier om te beginnen.

Afbeelding jonge vrouw die overstapt van zorgverzekering via laptop