Collectiviteitskorting zorgverzekering

dec 12, 2020 | Blogs

In dit artikel bespreken we de collectiviteitskorting. Wanneer je een collectieve verzekering afsluit, ontvang je een korting op de premie van je basis- en aanvullende verzekering. Er zijn allerlei manieren om collectiviteitskorting te krijgen, bijvoorbeeld via je werkgever, gemeente of een vereniging waarvan je lid bent.

Hoe werkt collectiviteitskorting?

Een verzekeraar kan een deal maken met bijvoorbeeld je werkgever, gemeente of vereniging. Dit kunnen ze doen, omdat het gaat om een grote groep potentiële klanten. De collectiviteitskorting kun je daarom ook wel groepskorting noemen. Meestal gaat het om een paar procent korting op de premie.Vanaf 2020 zit er echter een limiet aan de korting op de basispremie, namelijk 5 procent korting. Op een aanvullende verzekering mag de korting wel hoger zijn dan 5 procent.

Is het voordeliger om een collectieve verzekering af te sluiten dan online te vergelijken?

Dat hangt af van je situatie! De basisverzekering moet maar net goed aansluiten bij jouw zorgwensen voor het aankomende jaar. Indien je ook een aanvullende verzekering af wil sluiten, en de collectiviteitskorting hierop hoog is, loont het mogelijk om de collectieve verzekering af te sluiten. In veel gevallen raden we je echter aan de collectieve verzekering te vergelijken met het beste aanbod dat uit de zorgvergelijker komt.

Wanneer je toch overstapt van zorgverzekering, vergeet dan niet een gratis donatie te doen van €15, aan een goed doel naar keuze. Kies er gemakkelijk één uit de lijst met goede doelen op onze website. Klik hier om te beginnen.