Drie redenen om over te stappen van zorgverzekering

nov 15, 2020 | Blogs

In dit artikel bespreken we de drie belangrijkste redenen waarom jij misschien wel over moet stappen van zorgverzekering dit jaar. 

1. Een andere zorgverzekering past qua dekking en/of voorwaarden beter bij je wensen

Er zijn allerlei mogelijke redenen waarom je zorgwens in het nieuwe jaar veranderd. Ga je voor een lange tijd naar het buitenland? Ben je in verwachting van een baby? Krijg je volgend jaar een beugel, of ben je er juist éindelijk vanaf? Allemaal goede redenen om opnieuw te kijken naar je zorgverzekering! Waar de basisdekking voor alle verzekering gelijk is (alleen de vrij keuze van zorgaanbieder verschilt), zijn aanvullende verzekeringen vaak verschillend. Daarom loont het om ook de aanvullende verzekeringen te vergelijken.

2. Een andere zorgverzekering is goedkoper dan je huidige verzekering

Wanneer je zorgverzekering nog prima voldoet, loont het alsnog om kritisch te kijken naar de prijs van vergelijkbare verzekeringen. Je kan mogelijk honderden euro’s besparen. Houd ook je aanvullende verzekering nog eens tegen het licht! Als je alleen twee keer per jaar een controle hebt bij de tandarts, is het vaak goedkoper om dat zelf te betalen… Let erop dat je steeds verzekeringen vergelijkt met hetzelfde eigen risico én dat je terecht kan bij de zorgaanbieder die jij prefereert. Een zorgvergelijker helpt je hierbij.

3. Je kan volgend jaar niet (meer) terecht bij de zorgaanbieder in jouw buurt of degene die jouw voorkeur heeft

Om de premies laag te houden, wordt er elk jaar onderhandeld tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Mogelijk kan je daarom aankomend jaar niet terecht bij het ziekenhuis in je buurt. Er zijn namelijk twee soorten verzekering: de naturapolis en restitutiepolis. Het verschil is dat je met een restitutiepolis zelf de zorgaanbieder mag kiezen en deze vergoed krijgt. Bij een naturapolis ligt dit anders. Als je dan een zorgaanbieder kiest die niet-gecontracteerd is, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. 

Wanneer je toch overstapt van zorgverzekering, vergeet dan niet een gratis donatie te doen van €15, aan een goed doel naar keuze. Kies er gemakkelijk één uit de lijst met goede doelen op onze website. Klik hier om te beginnen.