Over Stap over en steun

Wil je meer informatie over Stap over en steun zelf? Op deze pagina lees je alles over ons initiatief, het platform en de initiatiefnemers.

Op een eenvoudige manier bijdragen aan goede doelen, zonder dat dit kosten met zich meebrengt! Het is ons gelukt om dit in 2020 voor elkaar te krijgen.

Een (kleine) opsteker voor de Nederlandse goede doelen, die een ontzettend moeilijk jaar achter de rug hebben.

Wie zit erachter Stap over en steun?

Stap over en steun is opgericht door Tom Schuurmans en Dennis Botman, beiden student aan de TU Delft. Wij kennen elkaar al geruime tijd en beschikken over een maatschappelijke ondernemersspirit. De uitbraak van corona motiveerde ons om de goede doelen in Nederland te helpen met het werven van fondsen.

 

Hoe werkt het platform

Affiliate Marketing
Ons platform werkt op basis van affiliate marketing. Dit is een vorm van internetmarketing, waarbij er beloond wordt voor gegenereerde verkopen of leads die de affiliate (Stap over en steun) heeft aangeleverd. We kunnen dit bewerkstelligen door op onze website de overstap-knop te plaatsen.

Concreet ontvangt Stap over en steun dus een commissie voor iedere succesvolle overstap via de zorgvergelijker, wanneer deze is bereikt via de website van Stap over en steun. Deze commissie wordt betaald door AWIN Affiliate Marketing en voor het overgrote deel gebruikt om de donatie van €15 te doen aan het goede doel uit te betalen. Het overige deel wordt gebruikt voor de administratie- en de marketingkosten.

Uitbetaling donaties
We vinden het ontzettend belangrijk om transparant te zijn over de werking van de actie, ook over de uitbetaling van donaties. Hiervoor maken we gebruik van een tussenrekening. Hierop worden alleen de bijdragen van de overstap gestort en vervolgens uitbetaald aan goede doelen. Tevens is het aantal overstappers (geanonimiseerd) inzichtelijk voor AWIN. Deze gegevens delen we onbewerkt met de goede doelen.

De route van de overstap
Door onze achtergrond aan de TU Delft kijken we op een andere manier naar fondsenwerving. Het combineren van deze technische blik met bestaande succesformules voor effectieve fondsenwerving vormt de basis van ons platform: Stap over en steun. De onderstaande video legt kort uit hoe het platform voor een overstapper werkt.

We stellen ons graag even voor.

Onze Missie

Het ontketenen van een ware revolutie in de wereld van (online) Fondsenwerving en het op gang brengen van een beweging die fondsenwerving innovatief en transparant vormgeeft.

Onze Visie

De potentie van online fondsenwerving illustreren door zelfontwikkelde oplossingen, gericht op het faciliteren van een laagdrempelige, digitale donatie aan een goed doel.

Dennis Botman

Dennis Botman

Mede-oprichter

Hoi, ik ben Dennis, student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Stil zitten is voor mij geen optie, ik zoek altijd naar nieuwe uitdagingen. Naast Stap over en steun en mijn studie ben ik ook nog onderdeel van een andere maatschappelijke startup.

Tom Schuurmans

Tom Schuurmans

Mede-oprichter

Hey! Ik ben Tom, bijna afgestudeerd aan de TU Delft en daarnaast al aan het werk. In mijn vrije tijd sport ik en daarnaast ondersteun ik enkele lokale goede doelen met hun website als vrijwilliger. Hier is de drive om grote goede doelen te helpen ontstaan.

Aanmelden als goed doel?

We werken samen met Nederlandse goede doelen om van deze actie een groot succes te maken. Hieronder vindt u een lijst met reeds aangesloten Nederlandse goede doelen. Bent u vertegenwoordiger van een goed doel en wilt u graag meer informatie? Klik op onderstaande button.

Meer informatieContact opnemen

De deelnemende goede doelen

Wereldkinderen
De Zonnebloem
MIND
Bont voor Dieren
Fonds Gehandicaptensport
Maag Lever Darm Stichting
CliniClowns
Nationaal MS Fonds
Nationaal Ouderenfonds
Dierenopvang Amsterdam
Edukans
Red een Kind
HandicapNL
Fonds Slachtofferhulp
Bartimeus Fonds
Woord en Daad
Stichting ALS Nederland
World Servants
Epilepsiefonds
Wilde Ganzen
Stichting het vergeten kind
Hersenstichting
World Animal Protection
Hartstichting