Totstandkoming Stap over en steun

dec 1, 2020 | Blogs

Vaak krijgen wij, de oprichters van Stap over en steun, de vraag hoe het platform tot stand is gekomen. Dit vinden naast een hele goede vraag ook een zeer leuke vraag om te beantwoorden. Over de beweegredenen voor het oprichten van Stap over en steun hebben wij onlangs een interview gegeven aan Omroep West.

Eén van de eerste vragen bij dit interview was de volgende: Hoe kwamen jullie op dit idee? Hieronder lees je het antwoord op deze vraag:

‘Een half jaar geleden, aan het begin van de corona, dachten wij: “Wat zouden wij kunnen doen?” In artikelen lazen we dat goede doelen het zwaar hadden door corona. We wilden ze helpen met een idee. Ons doel is nu om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze doelen, die een ontzettend moeilijk jaar achter de rug hebben’, vertelt Tom enthousiast.

‘Ik houd van maatschappelijk ondernemen en pionieren’, zegt Dennis. ‘Eigenlijk had ik op dit moment in Singapore moeten zitten, want ik zou een half jaar een minor volgen daar. Op het moment dat het werd gecanceld ging ik andere dingen zoeken. En Tom had al ervaring met websites bouwen.’

‘Ik deed al dingen voor lokale goede doelen, zoals websites onderhouden voor platform voor jongeren uit de omgeving Delft. Wij hebben toen onze krachten gebundeld.’

Nieuwsgierig geworden naar het hele interview met nog veel meer interessante achtergrondvragen, lees het artikel dan hier. Heb jij nog een onbeantwoorde vraag? Stuur deze dan naar ons door en wie weet geven we in een volgende blog wel antwoord op die vraag!