Verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis

dec 8, 2020 | Blogs

Bij het overstappen van zorgverzekering heb je vaak de keuze tussen een naturapolis of een restitutiepolis. Maar wat is nu het verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis. Hier zullen wij met deze blog voor eens en voor altijd een antwoord op geven.

Naturapolis

Als je een naturapolis hebt, dan betaalt de zorgverzekering alleen de maximale vergoeding van je behandeling als je naar een zorgverlener bent gegaan waarmee jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft. Zodra dit niet het geval is, betaalt jouw zorgverzekeraar dus niet de volledige zorgkosten van deze behandeling.

Restitutiepolis

Bij de restitutiepolis worden door de zorgverzekeraar de kosten vergoedt van de zorg. En hiermee dus de kosten van de zorg bij alle zorgaanbieders. Hierdoor hoef je dus als verzekerden geen rekening te houden met welke zorgaanbieder jouw verzekeraar een contract heeft.

De tussenvorm

Naast de volledige naturapolis of restitutiepolis bestaat er ook nog een tussenvorm. Deze vorm wordt vaak de hybride vorm genoemd en is een combinatie van beide. Deze vorm geeft recht op zorg (dus natura) bij verschillende zorgvragen en weer recht op vergoeding (dus restitutie) bij andere zorgvragen.

Er is dus wel degelijk een verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis. Bedenk dus goed voordat je deze gaat afsluiten welke vorm het beste bij jou past en lees daarnaast altijd goed de voorwaarden! Ga jij een overstap maken van zorgverzekering, via Stap over en steun kun je met deze overstap nu €15 bijdragen aan één van de deelnemende goede doelen.